Βασίλης Θώδας: Αφήνουμε μια τεράστια παρακαταθήκη έργων

Απολογισμό της θητείας του που λήγει, έκανε ο απερχόμενος Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκησή του αφήνει έναν Δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τον παρέλαβε, με σειρά παρεμβάσεων στις υποδομές και στην καθημερινότητα της πόλης, αλλά και με  παρακαταθήκη χρηματοδοτούμενων  έργων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που μπορούν να αλλάξουν την πόλη.

 

«Mε το τέλος του 2023, ολοκληρώνεται και η θητεία μου ως Δήμαρχος Ζωγράφου και θα ήθελα με ένα σύντομο σημείωμα, να αναφέρω τι κάναμε όλο αυτό το διάστημα.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, μαζί με τους συνεργάτες μου, δουλέψαμε σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και μπορώ να πω με υπερηφάνεια, ότι αφήνουμε έναν Δήμο σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι τον παραλάβαμε και κυρίως, με μία τεράστια παρακαταθήκη χρηματοδοτούμενων  έργων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ που θα αλλάξουν την πόλη. Όλα υπογεγραμμένα και κάποια ήδη έχουν αρχίσει να εκτελούνται:

 • Ανάπλαση στο Πάρκο Γουδή, στα 17 στρέμματα, στις κεντρικές λεωφόρους

με βιοκλιματικά πεζοδρόμια 29.000 τ.μ. και 57.000 τ.μ. κοινοχρήστων χώρων και 5.000 τ.μ. πρασίνου

 • Ανάπλαση της Πλατείας Άνοιξης με τις παρακείμενες οδούς
 • Έτοιμοι προς εφαρμογή τρεις νέοι πεζόδρομοι

Έργα πνοής που είμαι που είμαι βέβαιος ότι θα τα συνεχίσει η επόμενη διοίκηση και θα τα χαρούν οι Ζωγραφιώτες.

 

Θα μου επιτρέψετε όμως επίσης να κάνω και έναν μίνι απολογισμό των έργων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί:

 • Αντικατάσταση του οδοφωτισμού με λάμπες LED.
 • Αντικατάσταση του στόλου της καθαριότητας, οχήματα 4*4 πολιτικής προστασίας και πρόσφατα με πυροσβεστικό όχημα που δεν είχε ποτέ ο Δήμος.
 • Τοποθέτηση 18 νέων συστημάτων υπογείων κάδων
 • Ανάπλαση και δημιουργία 2 νέων παιδικών χαρών, μία στην Μαρκάνδας και μία στην Ούλωφ Πάλμε
 • Δημιουργία 7 νέων αιθουσών παιδικών σταθμών στην Κρίνων και λειτουργία προσχολικής αγωγής. Προετοιμασία προγραμματισμένων συμβάσεων με το Πανεπιστήμιο για νέο νηπιαγωγείο στα 6,5 στρέμματα
 • Νέο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ στην Κοκκινοπούλου
 • Εκσυγχρονισμός των Δημοτικών και των Γυμνασίων-Λυκείων
 • Τακτοποίηση και Ενοικίαση του Ρυθμού
 • Σύσταση Νέας Ενεργειακής Εταιρείας για να βοηθηθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά και ο Δήμος μας να γίνει ενεργειακά αυτόνομος
 • Δημιουργήσαμε 12 νέα πάρκα τσέπης σε όλο τον Δήμο
 • Τέλος μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα παραδόθηκε μελέτη για την ανάπλαση στην Βίλα Ζωγράφου 26 στρεμμάτων. Ένα έργο σύμβολο για τον Δήμο μας που είναι στο χέρι της επόμενης διοίκησης να το ολοκληρώσει.

 

Είναι βέβαιο ότι δεν τα κάναμε όλα, ενώ κάναμε λάθη αλλά οπωσδήποτε βάλαμε τον Δήμο μας στον χάρτη της χρηματοδότησης και της ανάπτυξης και είμαι υπερήφανος για αυτό.

Είμαι επίσης υπερήφανος για τους συνεργάτες μου. Τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, την Δημοτική Ομάδα, τον Σύλλογο Εργαζομένων καθώς επίσης και για τους εργαζόμενους του που κόπιασαν νυχθημερόν ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα που ανέφερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τεχνική Υπηρεσία, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στην Υπηρεσία Καθαριότητας, στις Οικονομικές Υπηρεσίες και σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια, με τα καλά μας, με τις αντεγκλήσεις μας, τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας. Να ζητήσω κατανόηση αν πάνω στην πολιτική συζήτηση στεναχώρησα και κάποιους. Δεν έχω προσωπικά με κανέναν. Θεωρώ ότι όσοι πολιτευόμαστε εδώ επιζητούμε το καλό του Δήμου μας αλλά ο καθένας με τον τρόπο του, την ιδεολογία του και τις ικανότητές του. Η μετάβαση στην νέα διοίκηση γίνεται απρόσκοπτα όλες αυτές τις ημέρες. Η παράταξή μας θα συνεχίσει από τα έδρανα της αντιπολίτευσης να ασκεί τον θεσμικό της ρόλο, θα επιβραβεύει τα θετικά αλλά και θα ελέγχει, ως οφείλει, την διοίκηση και στην οποία θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία.

Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες μου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Το 2024 να είναι γεμάτο αγάπη, ελπίδα, οικογενειακή ευτυχία και προσδοκία για ακόμα καλύτερες ημέρες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *