Αμέριστη η στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου στην νηπιαγωγό του 4ου Νηπιαγωγείου, που υπέστη εργατικό ατύχημα

Ομόφωνη ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου, που συνήλθε στις 13 του μηνός για την αμέριστη στήριξη και   συμπαράσταση   στην   αναπληρώτρια   εκπαιδευτικό   του 4ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου, η οποία πριν ένα μήνα περίπου είχε εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της. Παράλληλα, το Δ.Σ. καλεί τα αρμόδια υπουργεία (Υπουργείο Εργασίας, ΥΠΑΙΘΑ) να αναλάβουν νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να διασφαλιστεί ο απαραίτητος χρόνος για να αναρρώσει η εκπαιδευτικός με όλα τα δικαιώματα της εξασφαλισμένα.

Το θέμα εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης μετά από αίτημα του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, Δημοτικού Συμβούλου Ανδρέα Καραβίδα.

Ο κ. Καραβίδας σημείωσε ιδιαίτερα επί του θέματος ότι η νηπιαγωγός χρειάστηκε χειρουργείο και οι θεράποντες ιατροί της συνέστησαν 3 μήνες αναρρωτικής άδειας. Δυστυχώς το καθεστώς που διέπει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς δεν της δίνει την δυνατότητα για αναρρωτική άδεια πάνω από 15 ημέρες, με αποτέλεσμα να της διακόπτεται η μισθοδοσία και να μην της χορηγείται η προϋπηρεσία για κάθε μέρα πάνω από τις 15.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του συγκεκριμένου θέματος.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση. Τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη της Διοίκησης του Δήμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *