Αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση στην Ιωάννα Κολοβού

Πλήρης εκδίπλωση του αστυνομικού κράτους σήμερα το πρωί για τη βίαιη έξωση της Ιωάννας Κολοβού, που αυτή την ώρα έχει οδηγηθεί στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Στο πλευρό της βρίσκεται ο Δήμος Ζωγράφου, με δικηγόρο που έχει στείλει, η ΕΣΗΕΑ, επίσης με νομική εκπροσώπηση. Κυρίως όμως βρίσκεται ο κόσμος, που συμπαρίσταται.

Αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα επί της οδού Αβύδου, με στόχο να αποτρέψουν τη βίαιη προσπάθεια εκδίωξης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν σε δύο σημεία την οδό Αβύδου και δεν επέτρεπαν σε συγκεντρωμένους και δημοσιογράφους να προσεγγίσουν το σπίτι, ενώ έγινε ρίψη χημικών. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Φτώχεια ακρίβεια πλειστηριασμοί , κανένας μόνος είμαστε μαζί», μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, που έφτασαν στη συνέχεια στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη η Ιωάννα.

Στις 6.30 σήμερα το απόγευμα υπάρχει νέο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στην οδό Αβύδου, έξω από το σπίτι της Ιωάννας, επί της οδού Αβύδου.

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου:

Πρόταση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης στην Ιωάννα Κολοβού, μετά την εισβολή της αστυνομίας σήμερα το πρωί στο σπίτι της κατ’ απαίτηση του ιδιοκτήτη, που επιχειρεί τη βίαιη έξωσή της, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανδρέας Καραβίδας:

«Το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου καταγγέλλει την εισβολή της αστυνομίας στις 7 το πρωί στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού στην οδό Αβύδου 146. Την  εισβολή ακολούθησε η  σύλληψη της μαζί με το γιό της αλλά και η εκτεταμένη χρήση βίας και χημικών, σε γείτονες και μαζικούς φορείς που άμεσα βρέθηκαν εκεί για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους για να μη βρεθεί στο δρόμο η Ιωάννα με το παιδί της.

Το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου εκφράζει την στήριξη και αλληλεγγύη στην Ιωάννα Κολοβού και θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έμπρακτη συμπαράσταση της Καλούμε στην άμεση απελευθέρωση της.»

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ζωγράφου

 

Σήμερα νωρίς το πρωί, παρουσία Εισαγγελέα και δυο διμοιριών ΜΑΤ, πραγματοποιήθηκε με βίαιο τρόπο η έξωση της συμπολίτισσας μας Ιωάννας Κολοβού και του γιου της Αντώνη Εμιρζά.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για την εξεύρεση προσωρινής διαμονής τους, τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά τους συμπολίτες μας, που μπορούν να διαθέσουν προσωρινά κάποιο χώρο προκειμένου να φιλοξενηθεί η Ιωάννα και ο γιος της, να επικοινωνήσουν με το γραφείο Δημάρχου στο τηλέφωνο 2107759907.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την αλληλεγγύη σας.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

 

Η Δημοτική Αρχή Καισαριανής καταγγέλλει την κυβέρνηση της ΝΔ που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησε τις δυνάμεις καταστολής εναντίον εργαζομένων και λαϊκών φορέων που διαδήλωναν έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού ενάντια στη νέα επιχείρηση έξωσής της.

 

Σκηνές βγαλμένες από το μέλλον στου Ζωγράφου:

Οι διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από δυνάμεις των ΜΑΤ που με πρωτοφανή αγριότητα χτυπούσαν με γκλοπς και ασπίδες ενώ προέβησαν και σε χρήση χημικών. Μεταξύ των προπηλακισθέντων, και μέλη της Δημοτικής Αρχής Καισαριανής με επικεφαλής το Δήμαρχο Ηλία Σταμέλο.

Με μια γκαγκστερικού τύπου επιχείρηση νωρίς το πρωί, οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας απέκλεισαν τις προσβάσεις στο δρόμο που βρίσκεται το σπίτι, ενώ κατέφθασε και φορτηγό για να μαζέψει την οικοσκευή. Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της μετά από μήνυση του νέου ιδιοκτήτη και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ζωγράφου.

Οι εξώσεις δεν θα περάσουν!

Να οργανωθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η πάλη και η αλληλεγγύη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά! Τα σπίτια του λαού τα σώζει μόνο ο λαός!

 

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ζωγράφου

Ως ΔΣ της Ένωσης Γονέων Ζωγράφου εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στην συνδημότισσά μας Ιωάννα Κολοβού και στο παιδί της ΑμεΑ, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την πρώτη κατοικία τους.

Σήμερα πρωί-πρωί, στην καρδιά της πόλης μας, κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ με φορτηγό για να «σηκώσουν» τα πράγματά τους και να τους πετάξουν έξω από το σπίτι τους.

Τους συνέλαβαν σαν εγκληματίες… τη στιγμή αυτή βρίσκονται στο Α.Τ. Ζωγράφου… Εγκληματίες δεν είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, εγκληματική είναι η πολιτική που τους ξεσπιτώνει.

Τέτοια είναι η «αποτελεσματικότητα» που επιδεικνύει το κράτος, όταν πρόκειται να διαφυλάξει τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των funds… Το ίδιο κράτος είναι «ανίκανο» να στηρίξει τη Δημόσια Υγεία-Παιδεία, την προστασία της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών ανθρώπων από πλημμύρες, φωτιές κλπ…

Η Ιωάννα και η κάθε Ιωάννα είναι μια από μας, μια από τους πολλούς ανθρώπους που ζουν με το άγχος της επιβίωσης, που φοβούνται ότι από το «κόψε – κόψε» σε μισθούς και συντάξεις θα μείνουν στον δρόμο…

Όπλο μας η αλληλεγγύη!

Όλοι σήμερα Τετάρτη 24/01 στις 18:30 στην οδό Αβύδου 146 Ζωγράφου!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *